Post | oktober 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligersmarkt goed bezocht!

Vrijwilligersmarkt goed bezocht!

Afgelopen zaterdag was weer een geslaagde vrijwilligersmarkt! Verschillende inwoners kwamen een kijkje nemen en gingen met inspiratie of een leuke en passende vrijwilligersklus de deur uit.


Door organisaties werd naast het werven van enthousiaste vrijwilligers ook onderling genetwerkt.

 

Wandelen met bewoners, konijnen verzorgen, statushouders begeleiden, uitgeven van voedselpakketten, repareren van gereedschap, informatie verstrekken over energiegebruik, zomaar een greep uit de vele vrijwilligersklussen om een indruk te geven hoe divers het aanbod op de vrijwilligersmarkt was. De voedselbank deed dit jaar voor het eerst mee. “We hebben ons goed kunnen laten zien op de markt en mooie gesprekken gevoerd met belangstellenden”. Ook de vrijwillige energiecoaches waren voor de eerste keer aanwezig, “Een geslaagde markt, waarbij er in ieder geval 1 inwoner serieuze belangstelling heeft om ook als energiecoach aan de slag te gaan!”


Een grootdeel van de bezoekers kwamen in eerste instantie voor het opdoen van inspiratie, maar gingen uiteindelijk toch met contactgegevens van organisaties of een concrete vrijwilligersklus de deur uit.


De stand van het Vrijwilligerspunt werd ook goed bezocht, waar de bezoekers werden geattendeerd op vacaturebank van onze website. Met een aantal is een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek om samen te gaan kijken wat voor de inwoner het beste past. 


Zo mooi om te zien dat er veel inwoners zijn die zich willen inzetten voor een ander!


Deel blogpost