Post | september 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Laat je inspireren op de Vrijwilligersmarkt in Wolvega

Op zaterdag 5 oktober organiseert het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf weer een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis van Wolvega. Van 10.00 tot 12.30 uur kunnen inwoners, studenten én scholieren hier op zoek naar vrijwilligerswerk of een stage.

 

Verschillende maatschappelijke organisaties vertellen op de markt welk vrijwilligerswerk je bij hen kunt doen. Ze bieden vrijwilligerswerk aan in onder andere de zorg, sport, kunst en cultuur, dierenwelzijn, en meer. Door het brede aanbod is de kans groot dat je een vrijwilligersbaan of stage vindt dat echt bij je past. Het is ook een goede kans om te ontdekken wat je leuk vindt.


Vrijwilligers zijn onmisbaar

Mirjam Kooman, coördinator van het Vrijwilligerspunt, vertelt: ‘De markt is de afgelopen jaren goed bezocht en veel mensen hebben hierdoor vrijwilligerswerk gevonden. Vrijwilligers zijn onmisbaar, want ze helpen mensen die extra steun nodig hebben. Daarnaast is vrijwilligerswerk ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen en het kan zelfs leiden tot een betaalde baan!’

 

Burgerschapsstage voor scholieren

Leerlingen van het Linde College en het Terra College kunnen tijdens de markt op zoek naar een burgerschapsstage. Deze stage is onderdeel van hun opleiding en laat hen kennismaken met vrijwilligerswerk. Zo leren ze iets voor een ander te doen zonder iets terug te verwachten.

 

Meer weten?  

Voor vragen kun je contact met ons opnemen. Je vindt onze contactgegevens hier.

Deel blogpost